RESTAVRACIJA
Restavracija Majer’ca – MICHELIN Bib Gourmand
restavracija v Bohinju
Restavracija Majer’ca je kraj okušanja vrhunske kulinarike in prijetnega druženja.
Vaše dobro počutje bo v središču pozornosti.
Izkušena gastronoma chef Timi Rožič in sous-chef Gaj Terseglav s svojo ekipo ustvarjata prostor, kjer vrhunska hrana združuje ljudi.
Chef Timi Rožič se je po večletnem nabiranju izkušenj vrnil v domači Bohinj. Znova je odkril svoje korenine, zaradi česar je izbral okuse Julijskih Alp kot glavne elemente svojega kulinaričnega pristopa. Bohinj je njegov izvor idej, je njegova strast, izziv in dediščina, ki jo je treba varovati.
Zato meni restavracije Majer’ca temelji na sezonskih in lokalnih sestavinah. Povezuje tradicijo gora in svetovno kulinariko. Vsaka jed ponazarja Alpe, trud domačinov in kmetov, njihove kakovostne pridelke in tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod.
Odločite se lahko za 3, 4 ali 5 hodni degustacijski meni. Lahko ga ustvarite sami iz sezonskega jedilnika ali pa prepustite izbor jedi ekipi Majer’ce.
Kaj pa kozarec dobrega vina? Pri izboru delicij iz naše obsežne vinoteke, v kateri nudimo preko 65 etiket, vam bosta svetovala glavni sommelier Sebastjan Majcen in sommelier Sven Grager.
Restavracija je odprta za vse. Prijatelje, znance in neznance, ki bodo kmalu postali prijatelji. Lahko se oglasite na kosilu, večerji, kozarcu vina ali kavici. Če je pa lakota huda že zjutraj, ste pa vabljeni na naš odličen zajtrk. Res ga ne smete zamuditi.
Se vidimo!
ODPIRALNI ČAS
Bar: 10.00 - 22.00
Zajtrk: 7.30 - 10.00
Kosilo: 13.00 - 16.30
Večerja: 18.00 - 22.00
KONTAKT za REZERVACIJE
info@majerca.si ali +386 (0)40 249 352
P.S. V restavraciji Majer’ca so dobrodošli tudi kužki, naši najboljši prijatelji.
Meni
Večerja
DEGUSTACIJSKI MENI
Ustvarite ga sami iz našega sezonskega menija.
3-hodni meni 42€
4-hodni meni 49€
5-hodni meni 56€
*steak kot glavna jed, doplačilo 15€
Ponujamo 65 etiket vina, o vinski spremljavi vam bo svetoval naš someljé.
HLADNE PREJEDI
Paradižnik, melona, bazilika in čičerikin miso
-----
Jelenov tatar, gobe in sončnična semena
-----
Postrvji tatar, zelena, kumara in hren
JUHA
Dnevna juha
TOPLA PREDJED
Pasta Fregola, zažgane bučke, skuta
GLAVNE JEDI
Pečeno zelje, koromač in pomaranča
-----
Postrv, grah in brokoli, zeleni čaj
-----
Teletina, mladi krompir, korenje in kisla smetana
-----
Piščanec, stročji fižol in ožgani jajčevci
-----
Raca, cvetača, nadzemna koleraba in maline
-----
Ribeye steak ( 300g ), maslen pire krompir,
mesna omaka, glazirano korenje
SLADICA
Dnevna sladica
KOSILO
OD 14.00 do 16.30
DEGUSTACIJSKI MENI
Ustvarite ga sami iz našega dnevnega menija.
2-hodni meni 34€
3-hodni meni 42€
4-hodni meni 49€
5-hodni meni 56€
*steak kot glavna jed, doplačilo 15€
A’ La Carte
ZAJTRK
OD 7.00 DO 10.00
ZAJTRK JE TUDI ZA ZUNANJE GOSTE (22€)
VEGI “DILCA”
Sezonska zelenjava, skuta, mladi sir, maslo
MESNA “DILCA”
Mesni narezek, sir, zaseka, zelenjava
OVSENI KOSMIČI S SUHIM SADJEM
z vodo ali mlekom* ali jogurtom
HRENOVKE
AMERIŠKE PALAČINKE
dodatki: čokolada ALI marelična marmelada ALI javorjev sirup ALI limona in sladkor
MIKS MÜSLI Z OREŠČKI IN SEMENI
z jogurtom ali mlekom*
OMLETA PO ŽELJI
dodatki: šunka ALI sir ALI slanina ALI ocvirki ALI zelenjava ALI gobe
JAJCA PO ŽELJI
na oko; umešana; kuhana; poširana
dodatki: slanina ALI ocvirki ALI sir ALI zelenjava
SADJE Z MEDOM IN JOGURTOM
DOMAČA MARMELADA, MED, MASLO
DOMAČI TOAST
* izbor mleka: kravje, ovseno, riževo