top of page

RESTAVRACIJA

Michelin 2024.png
Opening Hours

Restavracija Majer’ca – MICHELIN Bib Gourmand 
restavracija v Bohinju

Restavracija Majer’ca je kraj okušanja vrhunske kulinarike in prijetnega druženja.

Vaše dobro počutje bo v središču pozornosti.

Izkušena gastronoma chef Timi Rožič in sous-chef Gaj Terseglav s svojo ekipo ustvarjata prostor, kjer vrhunska hrana združuje ljudi.

 

Chef Timi Rožič se je po večletnem nabiranju izkušenj vrnil v domači Bohinj. Znova je odkril svoje korenine, zaradi česar je izbral okuse Julijskih Alp kot glavne elemente svojega kulinaričnega pristopa. Bohinj je njegov izvor idej, je njegova strast, izziv in dediščina, ki jo je treba varovati.

 

Zato meni restavracije Majer’ca temelji na sezonskih in lokalnih sestavinah. Povezuje tradicijo gora in svetovno kulinariko. Vsaka jed ponazarja Alpe, trud domačinov in kmetov, njihove kakovostne pridelke in tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod.

Odločite se lahko za 3, 4 ali 5 hodni degustacijski meni. Lahko ga ustvarite sami iz sezonskega jedilnika ali pa prepustite izbor jedi ekipi Majer’ce.

 

Kaj pa kozarec dobrega vina? Pri izboru delicij iz naše obsežne vinoteke, v kateri nudimo preko 65 etiket, vam bosta svetovala glavni sommelier Sebastjan Majcen in sommelier Sven Grager.

 

Restavracija je odprta za vse. Prijatelje, znance in neznance, ki bodo kmalu postali prijatelji. Lahko se oglasite na kosilu, večerji, kozarcu vina ali kavici. Če je pa lakota huda že zjutraj, ste pa vabljeni na naš odličen zajtrk. Res ga ne smete zamuditi.

 

Se vidimo!

ODPIRALNI ČAS

Bar: 10.00 - 22.00 
Zajtrk: 7.30 - 10.00 
Kosilo: 13.00 - 16.30
Večerja: 18.00 - 22.00

KONTAKT za REZERVACIJE

info@majerca.si ali +386 (0)40 249 352

P.S. V restavraciji Majer’ca so dobrodošli tudi kužki, naši najboljši prijatelji.

Dinner
Lunch
breakfast

Meni
Večerja

DEGUSTACIJSKI MENI

Ustvarite ga sami iz našega sezonskega menija.

 

3-hodni meni     42
4-hodni meni     49

5-hodni meni     56€

*steak kot glavna jed, doplačilo 15

Ponujamo 65 etiket vina, o vinski spremljavi vam bo svetoval naš someljé.

HLADNE PREJEDI

 

Paradižnik, melona, bazilika in čičerikin miso

-----

Jelenov tatar, gobe in sončnična semena

-----

Postrvji tatar, zelena, kumara in hren

JUHA


Dnevna juha

 

TOPLA PREDJED

 Pasta Fregola, zažgane bučke, skuta

GLAVNE JEDI

Pečeno zelje, koromač in pomaranča

-----

Postrv, grah in brokoli, zeleni čaj

-----

Teletina, mladi krompir, korenje in kisla smetana

-----

Piščanec, stročji fižol in ožgani jajčevci

-----

Raca, cvetača, nadzemna koleraba in maline

-----

Ribeye steak ( 300g ), maslen pire krompir,
mesna omaka, glazirano korenje

SLADICA


Dnevna sladica

 

KOSILO

OD 14.00 do 16.30

 

DEGUSTACIJSKI MENI

Ustvarite ga sami iz našega dnevnega menija.

 

2-hodni meni     34

3-hodni meni     42
4-hodni meni     49

5-hodni meni     56€

*steak kot glavna jed, doplačilo 15

 

A’ La Carte

ZAJTRK

OD 7.00 DO 10.00

ZAJTRK JE TUDI ZA ZUNANJE GOSTE (22€)

VEGI “DILCA”
Sezonska zelenjava, skuta, mladi sir, maslo

MESNA “DILCA”
Mesni narezek, sir, zaseka, zelenjava

OVSENI KOSMIČI S SUHIM SADJEM

z vodo ali mlekom* ali jogurtom

HRENOVKE

AMERIŠKE PALAČINKE
dodatki: čokolada ALI marelična marmelada ALI javorjev sirup ALI limona in sladkor

MIKS MÜSLI Z OREŠČKI IN SEMENI
z jogurtom ali mlekom*

OMLETA PO ŽELJI
dodatki: šunka ALI sir ALI slanina ALI ocvirki ALI zelenjava ALI gobe

JAJCA PO ŽELJI

na oko; umešana; kuhana; poširana
dodatki: slanina ALI ocvirki ALI sir ALI zelenjava

 

SADJE Z MEDOM IN JOGURTOM

DOMAČA MARMELADA, MED, MASLO

DOMAČI TOAST

* izbor mleka: kravje, ovseno, riževo

bottom of page