
RESTAVRACIJA

Restavracija Majer’ca – MICHELIN Bib Gourmand
restavracija v Bohinju
Restavracija Majer’ca je kraj okušanja vrhunske kulinarike in prijetnega druženja.
Vaše dobro počutje bo v središču pozornosti.
Izkušen gastronom chef Timi Rožič s svojo ekipo ustvarja prostor, kjer vrhunska hrana združuje ljudi.
Chef Timi Rožič se je po večletnem nabiranju izkušenj vrnil v domači Bohinj. Znova je odkril svoje korenine, zaradi česar je izbral okuse Julijskih Alp kot glavne elemente svojega kulinaričnega pristopa. Bohinj je njegov izvor idej, je njegova strast, izziv in dediščina, ki jo je treba varovati.
Zato meni restavracije Majer’ca temelji na sezonskih in lokalnih sestavinah. Povezuje tradicijo gora in svetovno kulinariko. Vsaka jed ponazarja Alpe, trud domačinov in kmetov, njihove kakovostne pridelke in tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod.
Odločite se lahko za 3, 4 ali 5 hodni degustacijski meni. Lahko ga ustvarite sami iz sezonskega jedilnika ali pa prepustite izbor jedi ekipi Majer’ce.
Kaj pa kozarec dobrega vina? Pri izboru delicij iz naše obsežne vinoteke, v kateri nudimo preko 65 etiket, vam bosta svetovala glavni sommelier Sebastjan Majcen in sommelier Sven Grager.
Restavracija je odprta za vse. Prijatelje, znance in neznance, ki bodo kmalu postali prijatelji. Lahko se oglasite na kosilu, večerji, kozarcu vina ali kavici. Če je pa lakota huda že zjutraj, ste pa vabljeni na naš odličen zajtrk. Res ga ne smete zamuditi.
Se vidimo!
ODPIRALNI ČAS
Bar: 10.00 - 22.00
Zajtrk: 8.00 - 10.00
Kosilo & Večerja:
Pon - Pet 16.00 - 21.00
Sob - Ned 13.00 - 21.00
KONTAKT za REZERVACIJE
info@majerca.si ali +386 (0)40 249 352
P.S. V restavraciji Majer’ca so dobrodošli tudi kužki, naši najboljši prijatelji.
Meni
Večerja
DEGUSTACIJSKI MENI
Ustvarite ga sami iz našega sezonskega menija.
3-hodni meni
42€
4-hodni meni
49€
5-hodni meni
56€
*steak kot glavna jed
doplačilo 15€
Ponujamo 65 etiket vina, o vinski spremljavi vam bo svetoval naš someljé.
HLADNE PREDJEDI
Paradižniki, feta, breskve in pinjole
-----
Kozice, mandlji, marelice in pehtran
-----
Goveji tatar, borovnice, pečen kvas in peteršilj
JUHA
Dnevna juha
TOPLA PREDJED
Ajdov krap, bučke in ovčji sir
GLAVNE JEDI
Gomoljna zelena, orehi, višnje in hren
-----
Postrv, grah, črne olive in limona
-----
Piščanec, pastinak, mlada čebula in limeta
-----
Teletina, korenje, mladi krompir, stročji fižol in kisla smetana
-----
Goveja potrebušina, brokoli, ingver, inčuni in kapre
-----
Goveji steak (300g), maslen pire krompir, mesna omaka, glazirano korenje
SLADICA
Dnevna sladica
KOSILO
DEGUSTACIJSKI MENI
Ustvarite ga sami iz našega dnevnega menija.
3-hodni meni
42€
4-hodni meni
49€
5-hodni meni
56€
*steak kot glavna jed
doplačilo 15€
A’ La Carte
ZAJTRK
OD 8.00 DO 10.00
ZAJTRK JE TUDI ZA ZUNANJE GOSTE (22€)
VEGI “DILCA”
Sezonska zelenjava, skuta, mladi sir
MESNA “DILCA”
Mesni narezek, sir
OVSENI KOSMIČI S SUHIM SADJEM
z vodo ali mlekom* ali jogurtom
HRENOVKE
AMERIŠKE PALAČINKE
dodatki: čokolada ALI marelična marmelada ALI javorjev sirup ALI limona in sladkor
GRANOLA Z OREŠČKI IN SEMENI
z jogurtom ali mlekom*
OMLETA PO ŽELJI
dodatki: šunka ALI sir ALI slanina ALI ocvirki ALI zelenjava ALI gobe
JAJCA PO ŽELJI
na oko; umešana; kuhana; poširana
dodatki: slanina ALI ocvirki ALI sir ALI zelenjava
SADJE Z DOMAČIM/HIŠNIM JOGURTOM
DOMAČA MARELIČNA MARMELADA, MED, MASLO
DOMAČI TOAST
* izbor mleka: kravje, ovseno